© 2016 Jet van Groningen

KRAAMPERIODE

KRAAMZORG 

Note: IBOE heeft kennis van en respect voor alle vormen gezinnen en soorten ouders. Lesbische, homo, queer, trans, alleengaande en co-ouders zijn allemaal welkom! 

De kraamtijd is een periode van acht dagen na de geboorte van je kindje. In deze week is het waardevol om tijd en ruimte te hebben om deze levensgebeurtenis te verwerken. Om je lijf te herstellen en de geboorte een plek te geven. Om te wennen aan je nieuwe rol en verantwoordelijkheid. Om de verandering binnen het gezin te integreren. Om alle liefde en aandacht te richten op je kind, maar ook op elkaar en jezelf. Ik schep met warme handen de voorwaarden om te kunnen helen en te landen. 

De kraamzorg begint met een kennismakingsgesprek bij jullie thuis: zo ontmoeten we elkaar en kunnen we op elkaar afstemmen. Een intakegesprek volgt met 32 weken. Bij een thuisbevalling assisteer ik de verloskundige en draag ik zorg voor een warme en veilige geboorte-omgeving. Bij een ziekenhuisbevalling, begint de kraamweek na thuiskomst. 

De zorg die ik verleen is gebaseerd op medische kennis en heeft respect voor de landelijke zorgprotocollen. Daarnaast verdiep en verbreed ik mijn werk door gebruik te maken van kruiden, warmte, wikkelen, draagdoeken, massage en voeding. Al mijn handelingen komen voort uit een holistisch mensbeeld: ik ga er vanuit dat de fysieke, emotionele, sociale, intellectuele alsook de spirituele kanten van het geboren-worden als kind en als ouder met elkaar vervlochten zijn en niet los van elkaar bezien kunnen worden. Dit uit zich in het betrekken van alle familieleden*, aandacht voor alle facetten van het helingsproces. Een geboorte geeft vreugde, maar soms ook rouw. Een huilend kind kan honger hebben, maar moet misschien ook de geboorte verwerken. Een opgeruimd huis is hygiënisch, maar schept ook ruimte. Een kom soep is voedzaam, maar geeft ook troost. Een oliewikkel geeft warmte, maar ook geborgenheid. Een handeling komt uit mijn handen, maar vooral ook uit mijn hart. 

De kraamzorg wordt grotendeels vergoed door de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering - dan vergoeden zij eventueel ook de eigen bijdrage van 4,50 per uur - zoek dit vooral even uit! 

Een combinatie tussen zwangerschapscursus | doula | kraamzorg is ook mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op, dan kunnen we zien wat het beste bij jullie past! 

 

BEHANDELINGEN 

De tijd na de kraamweek kan je lijf en hoofd nog wat wiebelig voelen: een lichaamsbehandeling kan je helpen om te ontspannen, los te laten, te verwerken en door te bespreken. Deze behandelingen integreer ik waar nodig en waar mogelijk in de kraamweek, maar kunnen daarna ook los geboekt worden. Was ik je geboortedoula of volg je een zwangerschapscursus, dan geldt een korting van 10%. 

POSTPARTUM MASSAGE
Een massage met zachte hand, om spieren en weefsel na baring te helpen ontspannen. 
 
Ik maak hierbij geen gebruik van technieken. Ik masseer met diepe aandacht en intuitief.  
voor ernstiger  klachten verwijs ik je door naar een specialist. 
1,5 uur | E125
 
BELLY BIND 
Een bengkung belly bind is een lange doek die je buik en bekken na het baren verstevigt of ritueel sluit.
De knoop die ik zet heeft haar oorsprong in Maleisie en is te vergelijken met het oerhollandse sluitlaken van weleer. Mijns inziens wel esthetischer en omhullender
 
1 uur | E80
BEKKENBEHANDELING
Een postpartum behandeling, om bekken en buik de warmte en ontspanning te geven die ze na een baring verdienen. 
 
Een combinatie van massage, warme stenen en oliewikkel.  
1 uur | E80

JET VAN GRONINGEN

doula tijdens zwangerschap, geboorte en kraamperiode

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon