top of page

DRAAGCONSULT

Het waarom van dragen

Een baby krijgt iedere dag opnieuw een stroom aan onbekende impulsen te verwerken. Door het dragen absorbeer je een deel van deze indrukken en breng je de vertrouwde contouren, geuren en geluiden van jouw eigen lichaam dichterbij.

 

Het dragen heeft zowel fysieke als emotionele en psychologische effecten. Een dragende ouder kan de signalen van het kind eerder aanvoelen en stimuleert daarmee een gezonde hechting, een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het kind voelt zich geliefd en ervaart jouw aanwezigheid als veilige basis en ervaart minder stress doordat hij direct respons krijgt op zijn vraag. De ergonomische houding waarin het kind gedragen wordt geeft daarnaast zowel steun als vrijheid voor zijn ontwikkeling: motoriek en evenwicht worden gestimuleerd door het wiegen van jouw lichaam. Ook biedt de verticale houding verlichting bij reflux en werkt het krampstillend. 

Hoe ziet een draagconsult eruit? 

TELEFONISCHE INTAKE

We bespreken jullie situatie, wensen en behoeftes en spreken een knoopmethode af die geschikt is voor jullie. 

CONSULT AAN HUIS

Aan het begin van een consult demonstreer ik de gekozen methode. Vervolgens oefenen we samen met een speciale draagpop die ik meeneem; als je zelfstandig en zelfverzekerd kunt knopen, knopen we eventueel (onder mijn begeleiding) met je eigen kindje.

TELEFONISCHE NAZORG

Het is de bedoeling dat je veilig en vol vertrouwen solo verder kunt oefenen met je kind - oefening baart ook hier kunst. Binnen de eerste maand na het consult kun je mij vrijelijk contacteren voor aanvullende telefonische begeleiding. 

 

Tarieven

90 minuten | €100 

Intake en nazorg bij de prijs inbegrepen!

Doe een draagconsult cadeau

Je kunt mij hiervoor een mailtje sturen: ik zal een handgeschreven cadeaukaart per post versturen en samen met de ontvanger plan ik een consult in. De factuur wordt gestuurd aan het adres van de gever.  

bottom of page